Over de auteur

marco_bw _pic

Marco van der Hoeven (1957) speelde begin 70’er jaren basgitaar in diverse Haagse popgroepen en tussen 1976 en 1984, in alle belangrijke Haagse punk bands; Mollesters, BVD en (was zanger bij) Hollands Glorie, bands waarmee regelmatig veel Nederlandse podia en festivals werden bespeeld. Daarna speelde hij nog in twee reggae bands, Head & Shoulders en Riddim Squad.

Van 1977 tot 1979 werkte hij als theatertechnicus bij de Haagse Comedie. In 1980 richtte hij de eerste videoworkshop van het Paard van Troje op en filmde daar veel concerten, o.a. U2 en Killing Joke, maar ook in Paradiso, de Doelen en tijdens festivals. Vanaf 1983 richtte hij zich op de geluidstechniek en toerde o.a. met Batmobile en Candy Dulfer’s Funky Stuff. In 1989 werd hij hoofd techniek van het Paard van Troje en deed zaalversterking voor vele bekende artiesten, zoals Curtis Mayfield, Screamin’ Jay Hawkins, the Skatelites en vele anderen. Als free lancer werkte hij o.a. bij 17 edities van het North Sea Jazz festival en op festivals als Crossing Border, Drum Rhythm en Lowlands.

In 1999 startte hij de musical ‘Piaf’ op voor V&V entertainment en begeleidde twee succesvolle seizoenen Liesbeth List en de musical, als eerste technicus. Hij verzorgde ook het zaalgeluid. Hierna volgde werk als hoofd techniek en toneelmeester bij o.a. Theater aan het Spui, de Rotterdamse Schouwburg en Muziekgebouw aan ’t IJ.

In 2013 lanceerde hij de website Vintage Microphone World; een informatieve site over alles wat met vintage microfoons te maken heeft.