Nieuws

Februari 2018 is de eerste CD gepresenteerd die in de Uncle Larson studio is opgenomen; de Nederlandse blues artiest Big Bo nam er alle materiaal op voor zijn cd ‘Preaching the Blues’ met authentieke Missisippi Delta Blues, bijzonder vintage met één microfoon. Een clip van de opnamesessie valt hier te zien: https://www.youtube.com/watch?v=CeT5ZA53Mus


In januari 2018 heb ik een lezing gehouden over vintage microfoons in Ahoy Rotterdam, tijdens CUE 2018, de tweejaarlijkse beurs voor de Theater en Entertainment industrie

 


In 2017 is ook de opnamestudio Uncle Larson gestart, in Den Haag. Daar worden alleen geluidsopnamen gemaakt met  vintage microfoons uit mijn collectie, vaak worden er ook gelijktijdig video opnamen bij gemaakt. Zowel artiesten als de studio kunnen de gemaakte opnamen  gebruiken voor promotiedoeleinden.

Enkele clips zijn hier te vinden:

City Lights : https://www.youtube.com/watch?v=z7hjP3seWtw

Matou : https://www.youtube.com/watch?v=ADmHkRwQdUw


Een videoclip van de sessie van 18 -3-2017 is gemaakt door de videowerkgroep Oase, uit Oss en is te bekijken via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=emrJjqFYzp0


Op 18 maart 2017 mocht ik een project doen tijdens het 40 jarig jubileum van de NVHR (Nederlandse Vereniging van de Historie van de Radio), waar opnames gemaakt werden, in mid dertiger jaren stijl, die direct op 78 toeren platen werden vastgelegd, opgenomen met twee bandmicrofoons uit 1935: een Melodium 42B voor het ensemble en een RCA 74 B Jr voor de zangeres.. Hieronder zijn twee nummers te beluisteren.


Tijdens de uitzending van de Top 2000 van 2016, mag ik dagelijks een lezing geven over vintage microfoons, als extraatje voor bezoekers van de uitzendingen.


Op 16 november 2016 heb ik een masterclass gegeven bij de SAE (School of Audio Engineering) in Parijs. Gelukkig kon dat in het Engels. Het was een succes en ik hoop in de toekomst meer lezingen te gaan verzorgen.

 


Begin november maken auteur en boek hun opwachting bij het Crossing Border Festival, in Den Haag. Hier zullen ook weer vitrines te zien zijn, dit keer met microfoons die speciaal met literatuur en muziek te maken hebben.


Het boek wordt wereldwijd verkocht, tot verre landen als Brazilië, Venezuela en Tasmanië  toe.


In mei is een eerste lezing gegeven naar aanleiding van het boek, deze werd door de toehoorders bijzonder gewaardeerd.


Op 16 en 17 april wordt het boek gepresenteerd tijdens de Mega Platen & CD beurs en de Verzamelbeurs, in Utrecht, er zullen onder andere ook vitrines met vintage microfoons en geluidszuilen te zien en te beluisteren zijn en er is de mogelijkheid om het boek te laten signeren.


 

Het boek wordt sinds begin februari ook via het Centraal Boekhuis gedistribueerd en is daarom nu bij elke Nederlandse en Belgische boekhandel te bestellen en ook via Bol.com en AKO.nl.


 

Op 24 januari is er een radio-interview bij Den Haag FM, om 22.00 u., met Wim Zonneveld, in het programma Mediamix.


Witnesses of Words is nu ook on line te koop bij KeyMusic.


Het boek is vanaf half december te koop bij Rock Palace in Den Haag, daar is ook een opstelling met twaalf vintage microfoons, in twee vitrines met daarnaast twee interactieve geluidszuilen, waarmee historische fragmenten kunnen worden beluisterd die ooit in deze microfoons werden gesproken.IMG_0001

De opstelling is enthousiast ontvangen door de medewerkers van Rock Palace.

Key Music gaat het boek ook in andere filialen en online verkopen.