Nieuws

Op 18 maart mocht ik een project doen tijdens het 40 jarig jubileum van de NVHR (Nederlandse Vereniging van de Historie van de Radio), waar opnames gemaakt werden, in mid dertiger jaren stijl, die direct op 78 toeren platen werden vastgelegd, opgenomen met twee bandmicrofoons uit 1935: een Melodium 42B voor het ensemble en een RCA 74B Jr voor de zangeres.. Hieronder zijn twee nummers te beluisteren.


Tijdens de uitzending van de Top 2000 van 2016, mag ik dagelijks een lezing geven over vintage microfoons, als extraatje voor bezoekers van de uitzendingen.


Op 16 november heb ik een masterclass gegeven bij de SAE (School of Audio Engineering) in Parijs. Gelukkig kon dat in het Engels. Het was een succes en ik hoop in de toekomst meer lezingen te gaan verzorgen.


Begin november maken auteur en boek hun opwachting bij het Crossing Border Festival, in Den Haag. Hier zullen ook weer vitrines te zien zijn, dit keer met microfoons die speciaal met literatuur en muziek te maken hebben.


Het boek wordt wereldwijd verkocht, tot verre landen als Brazilië, Venezuela en Tasmanië  toe.


In mei is een eerste lezing gegeven naar aanleiding van het boek, deze werd door de toehoorders bijzonder gewaardeerd.


Op 16 en 17 april wordt het boek gepresenteerd tijdens de Mega Platen & CD beurs en de Verzamelbeurs, in Utrecht, er zullen onder andere ook vitrines met vintage microfoons en geluidszuilen te zien en te beluisteren zijn en er is de mogelijkheid om het boek te laten signeren.


 

Het boek wordt sinds begin februari ook via het Centraal Boekhuis gedistribueerd en is daarom nu bij elke Nederlandse en Belgische boekhandel te bestellen en ook via Bol.com en AKO.nl.


 

Op 24 januari is er een radio-interview bij Den Haag FM, om 22.00 u., met Wim Zonneveld, in het programma Mediamix.


Witnesses of Words is nu ook on line te koop bij KeyMusic.


Het boek is vanaf half december te koop bij Rock Palace in Den Haag, daar is ook een opstelling met twaalf vintage microfoons, in twee vitrines met daarnaast twee interactieve geluidszuilen, waarmee historische fragmenten kunnen worden beluisterd die ooit in deze microfoons werden gesproken.IMG_0001

De opstelling is enthousiast ontvangen door de medewerkers van Rock Palace.

Key Music gaat het boek ook in andere filialen en online verkopen.